2021-01-12 13:44:27• hírek • közlemény

Online szavalóversenyt szerveznek a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. A napról való megemlékezés ötletét Fasang Árpád zongoraművész vetette fel 1985-ben. Szavai szerint „ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa, a világ kultúrájának. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, valamint segíthet a mai gondok megoldásában is”. Végül a nap tényleges megünneplésére a Hazafias Népfront Országos Tanácsa 1988. december végi ülésén tett felhívást és 1989 januárjában ők szervezték meg az első évfordulós rendezvénysorozatot és azóta évente megünneplik ezt a napot.

A Nagykárolyi Művelődési Központ a Magyar Kultúra Napja alkalmából - tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre -  online szavalóversenyt szervez.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny két kategóriában zajlik: 5-8. osztály és 9-12. osztály. A jelentkezők bármelyik magyar költő versét elszavalhatják, s az erről készült felvételeket a culturacarei@yahoo.com e-mail címre lehet elküldeni, ám érdemes észben tartani, hogy minden nevező csak egyetlen költeménnnyel indulhat a versenyben. Benevezési határidő: 2021. január 22., 15.00 óra.


Az eredményhirdetésre 2021. január 27-én kerül sor: a legtehetségesebbek nevét a Nagykárolyi Művelődési Központ Facebook-oldalán, valamint a helyi sajtóban is közzéteszik. A díjazottak oklevélben és könyvjutalomban részesülnek - derül ki a művelődési központ felhívásából, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy a versenyre nagy szeretettel várják a nem nagykárolyi diákok jelentkezését is.


Bővebb felvilágosítás a következő telefonszámon kapható: 0261-865006.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: